Yardım kuruluşları Diyarbakır'da kurban kesimine başladı 07 Haziran 2025, 21:43

Hayırseverlerin bağışlarıyla alınan kurbanlıklar bugün itibariyle kesimlerine başlandı. Yetkililer, kurban vekaletlerin bayramın 4'üncü günü ikindi vaktine kadar da kabul edildiğine dikkat çekerek hayırseverlere çağrıda bulundu.
2025 Kurban organizasyonunda Diyarbakır'da ortak çalışma yürüten Umut Kervanı, Avrupa Yetim Eli, IHO EBRAR ve Yetimler Vakfı, hayırseverlerin vekaletleriyle satın aldıkları kurbanlıkların kesim işlemine başladı.
Dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahibi ailelere başta gıda olmak üzere ayni ve nakdi yardım çalışmalarında bulunan 4 büyük yardım kuruluşu, Diyarbakır'daki yetim ve kimsesizlerin sofralarına kurban etlerini ulaştırmak için bugün çalışmalarının startını verdi.
Yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Emin Akyüz, kurban bağışlarını bayramın 4'üncü günü ikindi vaktine kadar da kabul edilebildiğine dikkat çekerek bağış yapmak isteyen hayırseverlere çağrıda bulundu.
"Kurban bağışlarınızı bayramın 4'üncü günü ikindi vaktine kadar kabul ediyoruz"
Akyüz, "2025 yılı kurban organizasyonunu Umut Kervanı, Avrupa Yetim Eli, IHO EBRAR ve Yetimler Vakfı olarak birlikte yürütüyoruz. İnşallah bizlere vekalet veren hayırseverlerimizin kurbanlarını burada İslami usullere göre keseceğiz. Etlerini parçalayarak fakirlere ve yetimlere dağıtacağız. Allah, vekaletlerini veren hayırseverlerimizin hayırlarını kabul etsin, kendilerinden razı olsun." dedi.
Bağışların kabulüne ilişkin hayırseverlere çağrıda bulunan Akyüz, "Şu anda da bağışları kabul ediyor ve 4'üncü günü ikindi vaktine kadar da bağış almaya devam edeceğiz. Bilindiği üzere ülkemizde ve şehrimizde çok mağdur insan var. Onların sofralarına bir lokma et götürülmesi temennimiz vardır. Bunun bayramın dördüncü günü ikindi vaktine kadar da zamanı var. Sahada olduğumuzdan şahid olduklarımız var ki belki yılda bir kez dahi olsun sofralarına et gitmiyor. İnşallah hayırseverlerin bağışlarıyla onların sofralarına et ulaştırmaya gayret edeceğiz." ifadelerini kullandı.
DIĞER HABERLER
-
Yardım kuruluşları Diyarbakır'da kurban kesimine başladı
07 Haziran 2025, 21:43 -
Gaziantep Umut Kervanı muhtaç ailelilere kurban eti ulaştırdı
07 Haziran 2025, 18:29 -
Umut Kervanı, Bursa’da kurban bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor
07 Haziran 2025, 14:26 -
Umut Kervanı Cizre'de binlerce aileye kurban eti ulaştırdı
06 Haziran 2025, 19:02 -
Umut Kervanı Şanlıurfa’da kurban kesimi gerçekleştirdi
06 Haziran 2025, 19:00 -
Umut Kervanı Van’da kurban kesimi organizasyonu gerçekleştirdi
06 Haziran 2025, 16:40 -
Gaziantep Umut Kervanı muhtaç ailelere kurban eti ulaştıracak
06 Haziran 2025, 12:51 -
Umut Kervanı İstanbul'da yüzlerce hisse kurban kesimi gerçekleştirdi
06 Haziran 2025, 11:44 -
Umut Kervanı, bayramda binlerce aileye kurban eti ulaştıracak
06 Haziran 2025, 10:54 -
Umut Kervanı'ndan Kurban Bayramı mesajı: Mazlum, mağdur ve yoksulların yanında olacağız
05 Haziran 2025, 20:00