Umut Kervanı Vakfı Afganistan'da binlerce mazluma umut oldu 19 Haziran 2024, 13:23

Umut Kervanı Vakfı, Kurban Bayramı kapsamında Afganistan'da düzenlediği yardım organizasyonu ile binlerce yoksul ve ihtiyaç sahibine kurban eti dağıttı, mazlumlara umut oldu.
Vakıf, bayram süresince gerçekleştirdiği kurban kesimi ve dağıtımı ile yoksul, yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere destek sağladı.
Vakıf yetkilileri, Kurban Bayramı kapsamında Afganistan'ın çeşitli bölgelerinde yüzlerce kurbanlık hayvan keserek, etleri titizlikle paketledi ve binlerce aileye ulaştırdı. Bu anlamlı yardım faaliyeti, özellikle zor şartlarda yaşayan aileler ve yetim çocuklar için büyük bir umut kaynağı oldu.
Umut Kervanı Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük, Afganistan'da mazlumların sofralarına umut olduklarını belirtti.
Afganistan'ın başkenti Kabil başta olmak üzere farklı bölgelerinde kurban kesim ve dağıtımını gerçekleştirildiğini dile getiren Elibüyük, "Bulunduğumuz yer Afganistan'ın Kunduz vilayetine bağlı Kalizan ilçesinin Aktepe köyü. Türkmen bir köy. Burası yaklaşık 40-50 yıldır gerek Rus işgalinde gerekse Amerika işgalinde en çok etkilenen yerlerden biri. Sanmayın ki bu insanlar tembel, çalışmıyorlar, sadece yardımla ayakta duruyorlar. Öyle değil. Onurlu bir millet. Hakikatten burada dilenen insanları görmüyorsunuz. Kaç gündür buralardayız, dillenen hiç kimseyi görmedik. Bir lokma eti verirken mahcup oluyoruz. Onlarda mahcup olarak alıyorlar. Buraların asıl sorunu, insanları tembelliğinden, vurdumduymazlığında değil. Buraların esas sorunu yıllarca buralar işgal edilmiş, yer altı ve yer üstü kaynakları sömürülmüş. Köyün içini geziyorum. Köyün içinde tahrip edilmiş medreseler, camiler, evler, şehitlikler, binlerce dul kalan kadınlar, yetim kalan çocuklar, evladını kaybeden anne babalar… O yüzden buraların sorunu başka sorun. Haklı olarak bu kadar zengin topraklarda nasıl bu kadar açlık sorunu olabilir diye aklınıza gelebilir. Her bir evin acıklı bir hikayesi var." diye konuştu.
DIĞER HABERLER
-
Tarsus Umut Kervanı giyim yardımına devam ediyor
30 Ağustos 2025, 14:20 -
Umut Kervanı Doğubayazıt’ta ihtiyaç sahiplerini unutmuyor
26 Ağustos 2025, 09:49 -
Minik yürekler harçlıklarını Gazze için bağışladılar
25 Ağustos 2025, 10:54 -
Bingöl Umut Kervanı’ndan öğrencilere kırtasiye desteği
25 Ağustos 2025, 10:41 -
Adana’da 8 yaşındaki çocuktan Gazze’ye kumbaralı destek
23 Ağustos 2025, 15:40 -
Tarsus ihtiyaç sahibi ailelere giyim yardımı
23 Ağustos 2025, 15:38 -
Malatya'dan Gazze'ye umut olma çağrısı
23 Ağustos 2025, 14:52 -
Kur’an kursu öğrencilerinden Gazze’ye anlamlı destek
23 Ağustos 2025, 09:27 -
Umut Kervan'ından Bursa’da yüzlerce aileye kartlı yardım desteği
21 Ağustos 2025, 16:20 -
Engelli haliyle Filistin için yardım topluyor
21 Ağustos 2025, 13:47