Umut Kervanı Şanlıurfa'da park, cami, çadır kent ve enkaz alanlarında çalışanlara sıcak çorba dağıtımı yapıyor 07 Şubat 2023, 18:15

Şanlıurfa'da yüzlerce üye ve gönüllüsüyle tüm imkânlarını seferber eden Umut Kervanı, evleri yıkılan veya ağır hasar alan ve sokakta kalan afetzedelere depremin ilk anından itibaren mobil ikram araçlarıyla sıcak çorba, içecek ve gıda yardımlarını sürdürüyor.
İmkânları ölçüsünde halkın gıda ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını belirten Şanlıurfa Umut Kervanı Derneği Başkanı Mahmut Çelik, park, cami, çadır kent ve enkaz alanlarında çalışanlara aralıksız bir şekilde sıcak çorba dağıtımı yaptıklarını söyledi.
Çelik, "Ansızın gelen büyük bir depremle sarsıldık. Bölgemizde 10 ilde yıkım var. Tabi Urfa'da bu depremden etkilendi. Urfa'da da büyük bir yıkım var. Deprem saatinden itibaren üye ve gönüllülerimizle sahadayız. Gerek sıcak çorba gerek yemek gerekse de barınma konusunda çalışma yürütüyoruz. Kimi arkadaşlarımız da enkazda çalışma yürütmektedir." dedi.
"Ekiplerimiz çorba dağıtımının yanı sıra enkaz çalışmasına da katılıyor"
Adıyaman'da da büyük bir yıkımın yaşandığını, birçok üye ve gönüllülerinin Adıyaman'da da faaliyetler yürüttüğünü vurgulayan Çelik, şöyle devam etti:
"Ekiplerimiz orada enkaz çalışmalarına katılıyorlar, sıcak çorba dağıtımı yapıyorlar. Bugünden itibaren üçüncü bir ekibimizi de Maraş'a çıkardık. Şu an 4 aracımız Maraş'a gidiyor. Orada da büyük bir yıkım var. Buralarda yıkım fazla olduğu için ekipler yetersizdir."
"Halkımızdan destek bekliyoruz"
Şu an 3 ilde Umut Kervanı olarak çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Çelik, "Şanlıurfa'da şu an halka sıcak çorba dağıtımını yapıyoruz. Kumanya dağıtıyoruz. Urfa halkının hepsi dışardadır. Özellikle çok fazla battaniye ihtiyacımız var. Bu konuda halkımızdan destek bekliyoruz. Halkımız ister sosyal medya üzerinden isterlerse de derneğimize gelerek bizimle irtibata geçebilirler. Bu kapsamda bize yapılacak yardımları halka ulaştıracağız. Bizler birbirimize rahmet edersek Allah'ta bize rahmet edecektir." ifadelerini kullandı.
DIĞER HABERLER
-
Bingöl Umut Kervanı 2025 yılı kurban organizasyonunu duyurdu
28 Nisan 2025, 10:08 -
Kumbarasındaki umudu Gazze'ye taşıdı
26 Nisan 2025, 11:20 -
Umut Kervanı olarak kurban çalışmalarına başladık
26 Nisan 2025, 11:16 -
Umut Kervanı'nın hayırseverlere teşekkür ziyaretleri devam ediyor
22 Nisan 2025, 12:37 -
Küçük yüreklerden Gazze’ye büyük destek
21 Nisan 2025, 10:35 -
Tarsuslu miniklerden Gazze'ye yürek ısıtan destek
21 Nisan 2025, 10:32 -
Bir rüya ile başlayan iyilik: Küçük Elifnur’dan Gazze’ye anlamlı bağış
21 Nisan 2025, 10:29 -
Bingöl’de minik yüreklilerden Gazze'ye anlamlı bağış
21 Nisan 2025, 10:23 -
İmam hatip öğrencilerinden Gazze'ye anlamlı destek
18 Nisan 2025, 13:56 -
Hayırsever fırıncıdan örnek davranış
18 Nisan 2025, 10:05