Umut Kervanı'ndan deprem bölgesine kırtasiye yardımı 02 Eylül 2023, 09:08

Umut Kervanı 2. Bölge koordinatörlüğü, hayırseverlere seslenerek okulların açılmasına kısa bir sürenin kaldığı bugünlerde deprem bölgelerinde kırtasiye malzemelerini alamayan yetim ve muhtaç öğrencilere kırtasiye yardımı çağrısında bulundu.
Umut Kervanı Vakfı, düzenli olarak yaptığı yardımlarına bir yenisini daha ekleyerek, ihtiyaç sahibi ve yetim öğrencilere kırtasiye yardımında bulundu.
Umut Kervanı 2. Bölge koordinatörü Faik Doğan, yaptığı açıklamada, hayırseverleri deprem bölgesindeki ihtiyaç sahibi öğrencilere sahip çıkılması ve hamiyetliklerini göstermeleri gerektiğini belirtti.
Yeni eğitim-öğretim yılının açılmasıyla birlikte öğrencilerin de unutulmayarak kırtasiye yardımlarında bulunduklarını vurgulayan Doğan, yetimler başta olmak üzere, ihtiyaç sahibi binlerce öğrenciye kırtasiye yardımında bulunacaklarını ifade edildi.
"Binlerce öğrencimize umut olacağız"
2023-2024 eğitim öğretim sezonunun başlamasıyla birlikte deprem bölgesindeki öğrencilere eğitim desteği verme kararı aldıklarını ifade eden Doğan, "Umut Kervanı Vakfı olarak depremin ilk gününden bu yana deprem bölgesinde ayni ve nakdi yardımlarımız devam etmektedir. İlk etapta aşevi ve ayni yardımlarla beraber şu anda 2023-2024 eğitim öğretim sezonu başlıyor. Dolayısıyla bizler de burada yaptığımız toplantıda Umut Kervanı olarak deprem bölgesinde öğrencilerimize eğitim desteği vermek, çanta ve kırtasiye desteğinde bulunma kararı aldık. Allah'ın izniyle şu anda yüklememiz yapılıyor. Deprem bölgesinde binlerce öğrencimize umut olacağız ve onların eğitimlerine destek vermeye devam edeceğiz. Hayırseverlerimize bu noktada bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Deprem bölgelerindeki mağduriyetler henüz bitmedi, özellikle eğitimle ilgili olan öğrencilerimize yönelik desteğin daha fazla olması gerektiği kanaatindeyiz. Hayırseverlere çağrımız şudur, gelin deprem bölgesindeki kardeşlerimize eğitim noktasında hamiyetliğimizi gösterelim onlara yardımcı olalım İnşallah." şeklinde konuştu.
DIĞER HABERLER
-
Bingöl Umut Kervanı 2025 yılı kurban organizasyonunu duyurdu
28 Nisan 2025, 10:08 -
Kumbarasındaki umudu Gazze'ye taşıdı
26 Nisan 2025, 11:20 -
Umut Kervanı olarak kurban çalışmalarına başladık
26 Nisan 2025, 11:16 -
Umut Kervanı'nın hayırseverlere teşekkür ziyaretleri devam ediyor
22 Nisan 2025, 12:37 -
Küçük yüreklerden Gazze’ye büyük destek
21 Nisan 2025, 10:35 -
Tarsuslu miniklerden Gazze'ye yürek ısıtan destek
21 Nisan 2025, 10:32 -
Bir rüya ile başlayan iyilik: Küçük Elifnur’dan Gazze’ye anlamlı bağış
21 Nisan 2025, 10:29 -
Bingöl’de minik yüreklilerden Gazze'ye anlamlı bağış
21 Nisan 2025, 10:23 -
İmam hatip öğrencilerinden Gazze'ye anlamlı destek
18 Nisan 2025, 13:56 -
Hayırsever fırıncıdan örnek davranış
18 Nisan 2025, 10:05