Umut Kervanı Adana ve Hatay'da yardımlarını sürdürüyor 16 Aralık 2022, 10:46

Umut Kervanı Adana ve Hatay'da yardımlarını sürdürüyor
Umut Kervanı Adana ve Hatay'da yardımlarını sürdürüyor
Umut Kervanı Adana’da iki yüz gıda kolisi dağıtırken, Ceyhan ve İskenderun’da da yetim çocukları giydirdi.
Adana genelinde 200 gıda kolisi dağıtan Adana Umut Kervanı, Ceyhan ve Hatay’ın İskenderun ilçesinde ise 30 yetim çocuğu giydirdi.
Adana Umut Kervanı Derneği Başkan Yardımcısı Cevdet Dizlek, yaptığı açıklamada salgın sürecinde mağdur ailelerin sıkıntılarının daha da arttığını dile getirdi.
‘Yetim Çocukları Giyindirme Projesi’ kapsamında Ceyhan ve İskenderun temsilciliklerinin belirlediği çocuklara giysi yardımında bulunduklarını bildiren Dizlek, kent genelinde gıda kolisi dağıtmaya devam ettiklerini aktardı.
Her ay yaptıkları yardımlara ekstra olarak Adanalı esnafın desteğiyle 200 paket daha gıda kolisi dağıttıklarını aktaran Dizlek, salgın döneminde çalışmalarını salgın kurallarına riayet ederek hızlandırdıklarını vurguladı.
Esnafın zor süreçten geçtiklerini ve esnaf ile sürekli iletişim halinde olduklarını bildiren Dizlek, "Elhamdülillah Umut Kervanı Adana’da büyük bir fedakârlık yapıyor. Üyelerimiz gece gündüz demeden yardıma muhtaç kişilere ulaşmaya devam ediyor. Üzerimizdeki musibetlerin gitmesi için daha çok sadaka ve infaka yönelmeliyiz. Mağdur insanları daha fazla gözetmemiz gereken bir süreçteyiz. Bizlere her fırsatta destek veren esnaflarımıza teşekkür ederiz." şeklinde konuştu.
Konuşmasını hayırseverlere seslenerek sonlandıran Dizlek, "Yaşanan mağduriyetleri hep birlikte görüyoruz. Özellikle Adana’nın bir tarım şehri olması sebebiyle, yardıma muhtaç kişiler daha da artıyor. Rabbim yapılan tüm hayırları kabul eylesin." dedi.
DIĞER HABERLER
-
Mardin Umut Kervanı yüzlerce çocuğun kırtasiye ihtiyacını giderdi
03 Eylül 2025, 16:39 -
Umut Kervanı: Afganistan’daki kardeşlerimizi yalnız bırakmayalım, umut elimizi uzatalım
03 Eylül 2025, 16:36 -
Ankara'da Umut Kervanı, minik yüreklere okul sevinci yaşattı
03 Eylül 2025, 09:16 -
Umut Kervanı’nın Van’da açtığı ‘Yaz Okulu’ tamamlandı
01 Eylül 2025, 17:41 -
Tek amaçları Gazze'deki soykırımın durması ve ablukanın kırılması
01 Eylül 2025, 12:44 -
Kumbaralarındaki birikimi Gazze için bağışladılar
01 Eylül 2025, 12:38 -
"Küresel Sumud Filosu" katılımcıları İstanbul'dan dualarla uğurlandı
01 Eylül 2025, 09:44 -
Ceylanpınar Umut Kervanından kırtasiye desteği
01 Eylül 2025, 09:39 -
Tarsus Umut Kervanı giyim yardımına devam ediyor
30 Ağustos 2025, 14:20 -
Umut Kervanı Doğubayazıt’ta ihtiyaç sahiplerini unutmuyor
26 Ağustos 2025, 09:49