Siirt Umut Kervanı yetim ve muhtaç çocukları giydirdi 16 Aralık 2022, 10:45

Siirt Umut Kervanı yetim ve muhtaç çocukları giydirdi
Siirt Umut Kervanı yetim ve muhtaç çocukları giydirdi
Siirt Umut Kervanı, geçtiğimiz haftalarda kent merkezinde düzenlediği kermesten elde ettiği gelir ve hayırseverlerin yapmış olduğu katkılar sayesinde yüzlerce yetim ve muhtaç çocuğa giyim ve ayakkabı yardımında bulunarak yüzlerini güldürdü.
Siirt Umut Kervanı Kadın Kolları Başkanı Aynur Tokdemir, yaptığı açıklamada, “Yetim ve Muhtaçları Giydirme Projesi” sayesinde yüzlerce yetim ve muhtaç çocuğa kıyafet ve ayakkabı yardımı yaptıklarını söyledi.
Yardımın bazı hayırseverler tarafından ve geçtiğimiz haftalarda kent merkezinde düzenledikleri kermesten elde ettikleri gelir sayesinde yaptıklarını belirten Tokdemir, özellikle yüksek enflasyon nedeniyle fahiş derecede artan fiyatlar nedeniyle dar gelirli ailelerin düştükleri içler acısı duruma dikkat çekti.
130 yetim çocuğa ayakkabı, 100 muhtaç çocuğa da giyim alabilecekleri para kart dağıttıklarını ifade eden Tok demir, “Özellikle kış ayına girdiğimizden dolayı çocuklarımız üşümesin diye böyle bir proje başlatmıştık. Bize yardımcı olan bütün hayırseverlerden Allah razı olsun, yardımlarını esirgemediler. Bu kış da çocuklarımıza umut olabildik. Bu ay içerisinde kent merkezinde kermes düzenlemiştik ve oradan elde ettiğimiz geliri de bu projede kullandık.” ifadelerini kullandı.
“Fakir ve muhtaçlar arasında umut köprüsü olmak istiyoruz”
Hayat pahalılığına dikkat çeken Tokdemir, “Herkesin bildiği üzere bir ekonomik krizin eşiğindeyiz ve enflasyon oranları oldukça yükseldi. Gıda ürünleri başta olmak üzere bütün ürünlerde fahiş bir artış yaşanmaktadır. Bu artışlar özellikle dar gelirli aileleri çok etkilemektedir. Kendimiz bizzat birkaç olay ile karşılaştık. Bazı aileler temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayacak durumdalar. Mutfakta pişirecek gıda temin edemiyorlar. Halkımızdan tek isteğimiz, fakir ve muhtaçlar arasında olacağımız umut köprüsünde bizlere destek olmalarıdır. Bu konuda bize yardım etsinler ve bu yolda bize refik olsunlar.” çağrısında bulundu.
DIĞER HABERLER
-
Umut Kervanı Kurban Bayramı'nda 47 bin 700 hisse keserek milyonlarca kişiye ulaştı
13 Haziran 2025, 16:16 -
Mısır'da gözaltına alınan Elibüyük'ten açıklama: Namaz kılmamıza dahi izin verilmedi
13 Haziran 2025, 10:19 -
'Gazze Yürüyüşü'ne giden İTTİHADUL ULEMA ve Umut Kervanı temsilcileri gözaltına alındı
12 Haziran 2025, 16:50 -
Küresel yürüyüşe katılan Elibüyük: Bu katliamları durduracak olan vicdan sahibi halklardır
12 Haziran 2025, 16:46 -
Sosyal medyadan yayılan yardım çağrısı karşılıksız kalmadı
11 Haziran 2025, 17:39 -
Evlerde bayram, yüzlerde tebessüm: Umut Kervanı binlerce aileye umut oldu
09 Haziran 2025, 14:16 -
İhtiyaç sahibi yüzlerce aileye kurban eti ulaştırıldı
09 Haziran 2025, 13:14 -
Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahibi aileler unutulmadı
08 Haziran 2025, 22:27 -
Şanlıurfa’da genç Yasinlerden yüzlerce aileye kurban eti
08 Haziran 2025, 14:34 -
Umut Kervanı, Kurban Bayramı’nda İskenderun’daki ihtiyaç sahibi aileleri unutmadı
08 Haziran 2025, 14:32