Öğrencilerden Gazze'ye anlamlı destek 14 Nisan 2025, 11:03

Batman Merkez Selahattin Eyyubi Orta Okulu Kur'an Kursu 6. ve 7. sınıf öğrencileri, biriktirdikleri harçlıklarını Umut Kervanı aracılığıyla Gazze'ye bağışladı.
Kur'an Kursu öğrenci ve öğretmenleri hayırseverlik örneği göstererek Gazze'deki kardeşlerine yardım eli uzattı.
Batman Merkez Selahaddin Eyyubi Orta Okulu Kur'an Kursu 6. ve 7. sınıf öğrencileri, aralarında biriktirdikleri harçlıklarını Gazze'deki kardeşlerine ulaştırılmak üzere Umut Kervanı'na teslim etti.
Bayramda öğretmen, öğrenci ve aileleriyle birlikte aralarında topladıkları paraları Gazze'deki çocuklar için bağışlayan Kur'an kursu öğrencilerinin bu davranışı, çevrelerinden takdir topladı.
Kur'an kursu öğrencilerinden Umut Ayhan, Gazzeli akranlarına gönderdiği mesajında, "Selamün aleyküm Gazzeli kardeşlerim! "Müslüman Müslümanın kardeşidirg" böyle buyuruyor Allah'ın Resûlü (S.A.V).
Sizin neler yaşadığınızı bizlere ulaşan bir kaç video veya bir kaç fotoğraf ile anlamaya çalışıyoruz ve herkes izlesin görüp duysun diye yaymaya çalışıyoruz.
Gazzeli kardeşlerim! Elimizden gelen tek şey, sizin için boykot etmek ve dua etmek, az da olsa size ulaşmasını ümit ettiğimiz maddi yardım. Daha fazlası ise devlet yetkililerinin ellerinde, keşke bizler daha fazlasını yapabilsek...
Biz, Gazze'nin Filistin'in direnişini her yerde haykıracağız. Gazze'nin kutlu davasına her yerde destek olacağımıza söz veriyoruz" dedi.
Kur'an kursu öğrencilerinden Rümeysa Yel ise, Gazze'li akranlarına gönderdiği mesajında, "Selamün aleyküm Gazzeli kardeşlerim. Elimizden gelen sizin için dua etmek, boykot etmek ve size ulaşmasını ümit ettiğimiz maddi yardımlarımız var... Keşke daha fazlasını yapabilsek... Gazze'nin kutlu davasına her yerde destek olacağımıza söz veriyoruz. Zalimler için yaşasın cehennem!" ifadelerini kullandı.
Kur'an kursu öğretmenleri, Rümeysa Ergin ve Âmine Sincar ise, "Öğrencilerimize Gazze ve Filistin'deki kardeşlerinin durumunu anlattık. Onlar için neler yapabiliriz hakkında konuştuk. Ortak bir karar ile gönüllü bir şekilde tüm öğrenciler harçlıklarını Gazze'deki kardeşlerine göndermek istediklerini söylediler. Biz öğretmenler ve öğrenci velilerinin iş birliğiyle bu organizasyonu düzenledik." dediler.
DIĞER HABERLER
-
STK'lardan Gazze için birlikte hareket etme çağrısı
19 Ağustos 2025, 16:17 -
Umut Kervanı Bingöl Derneği'nden kırtasiye yardımı çağrısı
19 Ağustos 2025, 11:30 -
Umut Kervanı'ndan "Dünya İnsani Yardım Günü" çağrısı: Gazze'yi yalnız bırakmayalım!
19 Ağustos 2025, 11:27 -
Umut Kervanı'ndan Gazze'de mama yardımı
19 Ağustos 2025, 10:52 -
Batmanlı hayırseverden Gazze'ye anlamlı bağış
18 Ağustos 2025, 09:06 -
Minik kardeşler kumbaralarını Gazze için bağışladı
18 Ağustos 2025, 09:05 -
Umut Kervanı’ın Van’da açtığı yaz okulu devam ediyor
18 Ağustos 2025, 09:01 -
Hayırseverlerden ihtiyaç sahiplerine su kuyusu desteği
15 Ağustos 2025, 16:03 -
Batmanlı minik yüreklerden Gazze'ye anlamlı destek
15 Ağustos 2025, 11:17 -
Konya Umut Kervan'ından muhtaç ailelere yardım
14 Ağustos 2025, 14:44