Malatya Umut Kervanı Ramazan ayında "umut" oldu 16 Aralık 2022, 10:49

Malatya Umut Kervanı Ramazan ayında "umut" oldu
Malatya Umut Kervanı Ramazan ayında "umut" oldu
Malatya Umut Kervanı, Ramazan ayı boyunca yetim, mağdur ve muhtaç olan yüzlerce aileye nakdi, gıda, ayakkabı, elbise, et ve ev eşyası yardımında bulundu.
Ramazan ayı boyunca onlarca aileye umut olan Malatya Umut Kervanı, ihtiyaç sahibi yüzlerce aileye nakdi, gıda, ayakkabı, elbise, et ve ev eşyası yardımında bulundu.
Yapılan yardım çalışmasıyla ilgili bilgi veren Malatya Umut Kervanı Temsilcisi M. Emin Yıldız, "Ramazan ayının ilk gününden başlayarak son gününe kadar, Malatya merkez ve kırsalında önceden tespit ettiğimiz yetim, muhtaç ve mağdur 110 aileye nakdi, gıda, ayakkabı, et, elbise ve ev eşyası yardımında bulunduk. Rabbim hayırseverlerin hayrını kabul etsin inşallah. Ramazan ayında yapmış olduğumuz genel yardımlar: Nakdi 13 bin 900 TL, ayakkabı 3 bin 500 TL, giyim 2 bin TL, et 3 bin 200 TL Ramazan kolisi 10 bin TL, alışveriş çeki (100 TL'lik) 2 bin 400 TL ve ev eşyası 2 bin TL olmak üzere toplam 37 bin TL yardımda bulunduk." dedi.
Yardımlarının hız kesmeden devam edeceğini ifade eden Yıldız, hayırseverlere teşekkür ederek muhtaçlara yardımlarını esirgememeleri çağrısında bulundu.
Yıldız, "Bizde kayıtlı yüzlerce yetim, muhtaç ve mağdur aile bulunmakta, Malatyalı hayırseverlerden beklentilerimiz yetim, mağdur ve muhtaç ailelerimize desteklerinin devam etmesini bunu sadece Ramazan'da değil yılın tüm zamanlarında aynı hassasiyeti göstermelerini istiyoruz. Biz hayır kuruluşları olarak sizlerle yetim, mağdur ve muhtaç aileler arasında köprü görevi görüyoruz. Gelin bu ailelerimize hep beraber sahip çıkalım ki Rabbimizin rızasına nail olalım ve ahirette Rabbimizin huzurunda hesabımızı kolay verebilelim." ifadelerini kullandı.
Umut Kervanın genel çalışmalarına da değinen Yıldız, "Çalışmalarımız sadece Malatya’da değil, yurt içinde ve yurt dışında da devam etmektedir. Başta Filistin, Sudan, Bangladeş, Yemen ve daha birçok ülkede faaliyetlerimiz bulunmakta yurtdışına adak, kurban, su kuyusu, gıda ve elbise yardımı gibi bağışlarınız varsa bize ulaştırabilirsiniz." şeklinde konuştu.
DIĞER HABERLER
-
Umut Kervanı Kurban Bayramı'nda 47 bin 700 hisse keserek milyonlarca kişiye ulaştı
13 Haziran 2025, 16:16 -
Mısır'da gözaltına alınan Elibüyük'ten açıklama: Namaz kılmamıza dahi izin verilmedi
13 Haziran 2025, 10:19 -
'Gazze Yürüyüşü'ne giden İTTİHADUL ULEMA ve Umut Kervanı temsilcileri gözaltına alındı
12 Haziran 2025, 16:50 -
Küresel yürüyüşe katılan Elibüyük: Bu katliamları durduracak olan vicdan sahibi halklardır
12 Haziran 2025, 16:46 -
Sosyal medyadan yayılan yardım çağrısı karşılıksız kalmadı
11 Haziran 2025, 17:39 -
Evlerde bayram, yüzlerde tebessüm: Umut Kervanı binlerce aileye umut oldu
09 Haziran 2025, 14:16 -
İhtiyaç sahibi yüzlerce aileye kurban eti ulaştırıldı
09 Haziran 2025, 13:14 -
Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahibi aileler unutulmadı
08 Haziran 2025, 22:27 -
Şanlıurfa’da genç Yasinlerden yüzlerce aileye kurban eti
08 Haziran 2025, 14:34 -
Umut Kervanı, Kurban Bayramı’nda İskenderun’daki ihtiyaç sahibi aileleri unutmadı
08 Haziran 2025, 14:32