Malatya Umut Kervanı 2018 faaliyet raporunu açıkladı 16 Aralık 2022, 10:49

Malatya Umut Kervanı 2018 faaliyet raporunu açıkladı
Malatya Umut Kervanı 2018 faaliyet raporunu açıkladı
Malatya Umut Kervanı, 2018 yılında bin 231 aileye toplamda 210 bin 105 TL ayni ve nakdi yardımda bulundu.
Malatya Umut Kervanı, 2018 yılında gerçekleştirdikleri yardımları rapor halinde kamuoyu ile paylaştı.
2018 yılı içerisinde gerçekleştirdikleri yardım çalışmaları ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Malatya Umut Kervanı temsilcisi Mehmet Emin Yıldız, "2007 yılında başlattığımız hizmet kervanını Allah'a hamdolsun ki günden güne genişleterek devam ettiriyoruz. Yardım çalışmalarımızı 2017 yılı ile karşılaştırdığımızda; aile bazında ulaştırdığımız aile sayısı yüzde 30, nakdi bedel üzerinden karşılaştırdığımızda ise yüzde 90 oranında artışla, toplamda 2018 yılında bin 231 aileye 210 bin 105 TL ayni ve nakdi yardımlar ulaştırdık. Yardım çalışmalarımız sadece Ramazan ve Kurban Bayramına mahsus yardımlar değil, yılın 12 ayı, her ay sonu düzenli olarak devam etmektedir. Ancak bizim gücümüzde sınırlı, gönül isterdi ki Malatya'da ulaşılmadık hiçbir yoksul ve yetim aile bırakmayalım. İnşallah 2019 yılında en az bin 500 aileye ulaşıp birçok muhtaç aileye yardımlarımızı ulaştıracağız." şeklinde konuştu.
Allah-u Teala'nın, Kur'an-ı Kerim'de birçok ayette infak ve zekâtın öneminden bahsettiğini belirten Yıldız, "Çevremizde yetim, muhtaç ve yoksul bir aile oldu mu fıtratımız gereği ister istemez bundan rahatsızlık duymaktayız. Hem İslami hem de insani olarak bizi yardım etmeye teşvik ediyor. Elimizde bu imkânlar varken bunu esirgememeli ve bir hurma tanesi ile olsa bile kendimizi ve ailemizi, yakıtı insan ve taş olan elem verici azaptan kurtarmalıyız." dedi.
Yıldız, "Maddi durumu çok da iyi olmayan bazı hayırsever kardeşlerimiz her ay düzenli olarak şeker, çay, gıda, temizlik malzemeleri getiriyor. Bunları bir araya getirdiğimizde onlarca ailenin bir aylık yiyecek ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Damlaya damlaya göl olur misali. Malatya'nın oldukça hatırı sayılır hayırsever iş adamları var. Gönül isterdi ki çalışmalarımızı yakından takip edip bu hayır kervanına ortak olmalarıdır. İnşallah basın aracılığıyla da olsa görüp bu hayır kervanına dâhil olurlar. Bu vesileyle emeği geçen tespit komisyonumuza, yardımlarını esirgemeyen hayırseverlere, yardım çalışmalarımızı ulaştıran basın görevlilerine teşekkürlerimi sunuyor, Allah hepsinden razı olsun diyorum." şeklinde konuştu. (Murat Polat- İLKHA)
DIĞER HABERLER
-
Umut Kervanı Kurban Bayramı'nda 47 bin 700 hisse keserek milyonlarca kişiye ulaştı
13 Haziran 2025, 16:16 -
Mısır'da gözaltına alınan Elibüyük'ten açıklama: Namaz kılmamıza dahi izin verilmedi
13 Haziran 2025, 10:19 -
'Gazze Yürüyüşü'ne giden İTTİHADUL ULEMA ve Umut Kervanı temsilcileri gözaltına alındı
12 Haziran 2025, 16:50 -
Küresel yürüyüşe katılan Elibüyük: Bu katliamları durduracak olan vicdan sahibi halklardır
12 Haziran 2025, 16:46 -
Sosyal medyadan yayılan yardım çağrısı karşılıksız kalmadı
11 Haziran 2025, 17:39 -
Evlerde bayram, yüzlerde tebessüm: Umut Kervanı binlerce aileye umut oldu
09 Haziran 2025, 14:16 -
İhtiyaç sahibi yüzlerce aileye kurban eti ulaştırıldı
09 Haziran 2025, 13:14 -
Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahibi aileler unutulmadı
08 Haziran 2025, 22:27 -
Şanlıurfa’da genç Yasinlerden yüzlerce aileye kurban eti
08 Haziran 2025, 14:34 -
Umut Kervanı, Kurban Bayramı’nda İskenderun’daki ihtiyaç sahibi aileleri unutmadı
08 Haziran 2025, 14:32