Kâhta Umut Kervanından ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı 16 Aralık 2022, 10:43

Kâhta Umut Kervanından ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı
Kâhta Umut Kervanından ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı
Adıyaman Kâhta Umut Kervanı, ihtiyaç sahibi ailelerle hayırseverler arasında köprü kurmaya gönüllere ulaşmaya devam ediyor.
İhtiyaç sahibi ailelerin mağduriyetini gidermek için gayret ettiklerini dil getiren Kahta Umut Kervanı Başkanı Mehmet Sivil, Muhtaç ailelerle hayırseverler arasında köprü kurmaya devam ettikleri kaydetti.
Hayırseverlerle ihtiyaç sahibi aileler arasında köprü görevi gördüklerini ifade eden Sivil, "İslam dini kardeşlik, yardımlaşma dinidir. Bizler de Müslümanlar olarak bu kardeşlik ve yardımlaşmanın gereğini yerine getirmekle mükellefiz. Dinimiz ihtiyaç sahibi olan insanların ırkına ve inancına bakmadan onlara sahip çıkmamamızı emrediyor. Bizler de inancımız gereği olarak ihtiyaç sahibi ve bakıma muhtaç her insana ulaşma gayretindeyiz. Bir ilçe olsak da nüfuzumuz bazı illerden daha fazla olduğu için her ihtiyaç sahibine ulaşamayabiliyoruz. Bundan dolayı daha duyarlı olan kardeşlerimizin bu hayır hizmetinde hem yanımızda yer almaları hem de ahirete yönelik yatırım olan infak, sadaka ve zekâtlarını kurumumuz aracılığıyla yolumuzu gözleyen kardeşlerimize ulaştırmamalarını istiyoruz." ifadelerini kullandı.
Her ay düzenli olarak yardım yaptıkları aileler olduğu gibi dönemsel yardım yaptıkları ailelerin de olduğunu dile getiren Sivil, "Genelde ilimiz, özelde de ilçemizde ihtiyaç sahibi ailelerimiz fazla olduğu için halkımıza ulaşma noktasında elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Fakirlikle mücadele ediyoruz ama bu bizim tek başımıza yapabileceğimiz bir mücadele değildir. Bu noktada tüm hayırsever vatandaşlarımızı bu noktada yardım yapmaya ve Umut Kervanı çatısı altında birlikte çalışmaya davet ediyoruz." dedi.
Kâhta Umut Kervanından ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı
DIĞER HABERLER
-
Küresel Gazze Yürüyüşü'ne katılan Elibüyük, Mısır'da yaşadıklarını anlattı
17 Haziran 2025, 16:46 -
Minik yürekler, biriktirdikleri harçlıklarını Gazze'ye bağışladılar
17 Haziran 2025, 12:25 -
Bingöl'de Gazze için anlamlı etkinlik
17 Haziran 2025, 12:21 -
Umut Kervanı, Bingöl'de binlerce aileye kurbanlık ulaştırdı
16 Haziran 2025, 14:21 -
Umut Kervanı Kurban Bayramı'nda 47 bin 700 hisse keserek milyonlarca kişiye ulaştı
13 Haziran 2025, 16:16 -
Mısır'da gözaltına alınan Elibüyük'ten açıklama: Namaz kılmamıza dahi izin verilmedi
13 Haziran 2025, 10:19 -
'Gazze Yürüyüşü'ne giden İTTİHADUL ULEMA ve Umut Kervanı temsilcileri gözaltına alındı
12 Haziran 2025, 16:50 -
Küresel yürüyüşe katılan Elibüyük: Bu katliamları durduracak olan vicdan sahibi halklardır
12 Haziran 2025, 16:46 -
Sosyal medyadan yayılan yardım çağrısı karşılıksız kalmadı
11 Haziran 2025, 17:39 -
Evlerde bayram, yüzlerde tebessüm: Umut Kervanı binlerce aileye umut oldu
09 Haziran 2025, 14:16