Eğitim camiasından Gazze'ye anlamlı destek 05 Haziran 2025, 16:18

Batman'ın Kozluk ilçesindeki okulların öğretmen, öğrenci ve idarecileri, Gazze'deki mağdur sivillere destek olmak amacıyla kermes düzenledi. Elde edilen gelir, Gazze'ye ulaştırılmak üzere Umut Kervanı Derneği'ne teslim edildi.
Batman'ın Kozluk ilçesinde eğitim camiası, Gazze'de yaşanan insanlık dramına sessiz kalmayarak anlamlı bir dayanışma örneği sergiledi.
İlçe merkezindeki okulların idarecileri, öğretmenleri ve öğrencileri bir araya gelerek düzenledikleri kermesin gelirini Gazze'ye ulaştırılmak üzere Umut Kervanı Batman Derneği'ne teslim etti.
Abdülcelil Bala
"Yaşanan dram karşısında sessiz kalamazdık"
Kozluk Selahattin Eyyubi İlkokulu idarecilerinden Abdülcelil Bala, yapılan çalışmanın amacını şu sözlerle ifade etti:
"Filistin'de yaşanan dram karşısında sessiz kalmamak adına, Kozluk eğiticileri olarak okullarımız üzerinden öğrencilerimizle birlikte bir kermes düzenledik. Bu kermesten elde ettiğimiz gelirin bir kısmını Gazze'ye ulaştırmak üzere Umut Kervanı aracılığıyla teslim etmek için buraya geldik. Bir nebze de olsa öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin katkılarıyla oradaki insanlara umut olmasını istedik. Bu amaçla bu kermesi düzenledik ve sonuçlandırdık. İnşallah en kısa sürede orada yaşanan acılar son bulur ve İslam ümmeti birlik olur."
Nurettin Teymur
"Hayırseverlerimiz oldukça duyarlıdır"
Umut Kervanı Batman Derneği Başkanı Nurettin Teymur, bölge halkının ve eğitim camiasının duyarlılığına dikkat çekerek şunları söyledi:
"Gazze'deki soykırım ve vahşet devam etmektedir. Bu vahşet ve soykırıma sessiz kalmamak ve oradaki kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek adına, Batman ve ilçelerindeki hayırseverlerimiz oldukça duyarlıdır. Bu konuda buraya gelip ziynet eşyasını, evini ve arabasını bağışlayanlar olduğu gibi; milli eğitim camiasından da okullarda kermesler düzenleyip, elde ettikleri gelirleri Gazze'ye bağışlayan birçok hayırseverimiz vardır."
"Daha fazla yardım yapılmalı"
Teymur ayrıca, bu dayanışmanın kendilerini hem duygulandırdığını hem de derinden etkilediğini belirterek, daha fazla yardım çağrısında bulundu.
Teymur, "Bu çalışmalar bizleri hem duygulandırıyor hem de hüzünlendiriyor. Gazze'deki kardeşlerimiz için daha fazla yardım yapılmasını talep ediyoruz. Elhamdülillah, bu konuda Batman'da kalbimiz müsterih; hayırseverlerimiz yardımlarını esirgemiyorlar. Rabbimizden, bu Siyonist vahşetten tüm insanlığı bir an önce kurtarmasını diliyoruz." ifadelerini kullandı.
DIĞER HABERLER
-
Sosyal medyadan yayılan yardım çağrısı karşılıksız kalmadı
11 Haziran 2025, 17:39 -
Evlerde bayram, yüzlerde tebessüm: Umut Kervanı binlerce aileye umut oldu
09 Haziran 2025, 14:16 -
İhtiyaç sahibi yüzlerce aileye kurban eti ulaştırıldı
09 Haziran 2025, 13:14 -
Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahibi aileler unutulmadı
08 Haziran 2025, 22:27 -
Şanlıurfa’da genç Yasinlerden yüzlerce aileye kurban eti
08 Haziran 2025, 14:34 -
Umut Kervanı, Kurban Bayramı’nda İskenderun’daki ihtiyaç sahibi aileleri unutmadı
08 Haziran 2025, 14:32 -
Umut Kervanı Ağrı Derneği yüzlerce aileye kurban eti dağıtımı gerçekleştirdi
08 Haziran 2025, 13:26 -
Umut Kervanı Kurban Bayramı’nda yüzleri güldürdü
08 Haziran 2025, 13:24 -
Umut Kervanı'ndan Kurban Bayramı seferberliği: Et yardımları yarın kapılarda olacak
08 Haziran 2025, 13:19 -
Kahramanmaraş Umut Kervanı muhtaç ailelere kurban eti ulaştırdı
08 Haziran 2025, 13:18