Dört kardeş yardım kuruluşu Malatya’da sıcak yemek dağıtımını sürdürüyor 22 Şubat 2023, 11:38

Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, Avrupa yetim Eli ve IHO-EBRAR, depremin etkilediği illerden biri olan Malatya’nın birçok noktasına kurdukları aşevleriyle depremzedelere sıcak yemek dağıtıyor.
Kahramanmaraş merkezli depremin yaraları sarılıyor. Bir yandan enkaz kaldırma çalışmaları sürerken, bir yandan da İslami hayır kurumları çadırlarda kalan depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılıyor.
Depremin etkilediği illerde özellikle de en çok yıkımın olduğu Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş’ta yoğun çalışmalar sürüyor.
Siirt’ten 12 kişilik ekiple Malatya’ya geldiklerini belirten Mehmet Soysal, Batalgazi ilçesi Büyük Mustafapaşa Mahallesi’ndeki aş evinde günlük bin kişiye üç öğün sıcak yemek dağıtıklarını söyledi.
Soysal, “Günlük bin kişiye üç öğün sıcak yemek çıkarıyoruz. Yakın camilerde kalan depremzedelere karavanayla götürüp veriyoruz. Daha uzak yerlere ise servisle götürüyoruz. Her gelen ekibimiz bir hafta kalıyor. Dönüşümlü olarak çalışıyoruz. Sadece yemek değil, diğer hizmetleri de yapıyoruz. 4 kardeş yardım kuruluşu olarak, Malatya’da günlük yaklaşık 10 bin kişiye üç öğün sıcak yemek dağıtıyoruz. Özellikle gıdaya çok ihtiyaç var. Hayırseverlerimizin, vatandaşlarımızın biraz daha duyarlılık göstermesini istiyoruz.” çağrısında bulundu.
DIĞER HABERLER
-
Kumbarasındaki umudu Gazze'ye taşıdı
26 Nisan 2025, 11:20 -
Umut Kervanı olarak kurban çalışmalarına başladık
26 Nisan 2025, 11:16 -
Umut Kervanı'nın hayırseverlere teşekkür ziyaretleri devam ediyor
22 Nisan 2025, 12:37 -
Küçük yüreklerden Gazze’ye büyük destek
21 Nisan 2025, 10:35 -
Tarsuslu miniklerden Gazze'ye yürek ısıtan destek
21 Nisan 2025, 10:32 -
Bir rüya ile başlayan iyilik: Küçük Elifnur’dan Gazze’ye anlamlı bağış
21 Nisan 2025, 10:29 -
Bingöl’de minik yüreklilerden Gazze'ye anlamlı bağış
21 Nisan 2025, 10:23 -
İmam hatip öğrencilerinden Gazze'ye anlamlı destek
18 Nisan 2025, 13:56 -
Hayırsever fırıncıdan örnek davranış
18 Nisan 2025, 10:05 -
Umut Kervanı Doğubayazıt'ta ihtiyaç sahibi ailelere yardım eli uzattı
18 Nisan 2025, 10:01