Bingöllü anneler ziynet eşyalarını Gazze için bağışladı 05 Ocak 2024, 11:14

HÜDA PAR Bingöl İl Kadın Kolları Başkanlığı’nın Gazze halkına yönelik yardım çağrısına destek veren çok sayıda kadın, ziynet eşyalarını Gazze'ye ulaştırmak üzere Umut Kervanı Derneği’ne teslim etti.
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları artarak devam ederken, başta İslam ülkelerinin halkları olmak üzere, dünyanın dört bir yanında Filistinlilere destek, siyonist işgalcilere tepkiler gelmeye devam ediyor.
Ülke genelinde yapılan ziynet eşyası ile bağışta bulunma duyarlılığına Bingöl de katıldı.
Saldırıların başladığı 7 Ekim'den bu yana Gazze'de yardım çalışmalarını sürdüren Umut Kervanı Vakfı'na bir destek de Bingöl'deki kadınlardan geldi.
HÜDA PAR Bingöl İl Kadın Kollarının, ‘Gazze'ye ziynet eşyalarıyla destek verme’ çağrısına duyarsız kalmayan kentteki çok sayıda kadın, çocuklarıyla birlikte Bingöl Umut Kervanı Derneği’ne gelerek ziynet eşyalarını bağışladılar.
"Gazze’ye anne şefkati olalım"
Gazze’de yaşanmakta olan zulme karşı yardım ve dayanışma farkındalığını arttırmak adına böyle bir karar aldıklarını ifade eden HÜDA PAR Bingöl Kadın Kolları Başkanı Zübeyde Barman, "Gazze’ye anne şefkati olalım' çağrısında bulunduk ve Bingöllü hanımlar çağrımıza icabet ettiler. Ziynet eşyalarını bağışladılar, nakdi yardımlarda bulundular. Rabbimiz, katkıda bulunan tüm hanım kardeşlerimizden razı olsun." dedi.
Zalim siyonistlere karşı Gazze halkının yanında olduklarını ve imkânları nispetinde yardımda bulunacaklarını ifade eden Barman, "Gazze’de büyük bir soykırım yaşanıyor. Bizler elimizden geldiğince Gazzeli kardeşlerimizin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Onlar bedenleriyle cihad ve mücadele ederken, bizler de mallarımızla cihad ederek onlara destek olacağız." şeklinde konuştu.
"Gazzeli kardeşlerimize ayni ve nakdi yardımlarımızı ulaştıralım"
Gazze’de soykırım yaşandığına dikkat çeken Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Refik Gönül, yardımların anlamlı olduğunu vurgulayarak, "HÜDA PAR İl Kadın Kolları tarafından yapılan bu bağış çağrısına duyarsız kalmayan tüm bacılarımıza teşekkür ediyoruz. ‘Gazze’ye anne olalım’ temasıyla bu yardım çağrısını duyurdular. Duyarsız kalmayan bacılarımız ve ablalarımız; paralarını, ziynet eşyalarını ve altınlarını getirip mazlum Gazze çocuklarına ve halkına bağışta bulundular. Bizler de Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak kendilerine teşekkür ediyoruz. Cenabı Allah yaptıkları iyilikleri ahiret azığı eylesin. Gazze’de gerçekten büyük bir soykırım yaşanıyor. Tüm dünya zalimleri kalkmış kardeşlerimize karşı acımasız bir saldırıda bulunuyorlar. Bizler de Müslümanlar olarak inşallah vahdet şuuruyla hareket edip elimizden geldikçe Gazzeli kardeşlerimize ayni ve nakdi yardımlarımızı ulaştıralım." diye konuştu.
DIĞER HABERLER
-
STK'lardan Gazze için birlikte hareket etme çağrısı
19 Ağustos 2025, 16:17 -
Umut Kervanı Bingöl Derneği'nden kırtasiye yardımı çağrısı
19 Ağustos 2025, 11:30 -
Umut Kervanı'ndan "Dünya İnsani Yardım Günü" çağrısı: Gazze'yi yalnız bırakmayalım!
19 Ağustos 2025, 11:27 -
Umut Kervanı'ndan Gazze'de mama yardımı
19 Ağustos 2025, 10:52 -
Batmanlı hayırseverden Gazze'ye anlamlı bağış
18 Ağustos 2025, 09:06 -
Minik kardeşler kumbaralarını Gazze için bağışladı
18 Ağustos 2025, 09:05 -
Umut Kervanı’ın Van’da açtığı yaz okulu devam ediyor
18 Ağustos 2025, 09:01 -
Hayırseverlerden ihtiyaç sahiplerine su kuyusu desteği
15 Ağustos 2025, 16:03 -
Batmanlı minik yüreklerden Gazze'ye anlamlı destek
15 Ağustos 2025, 11:17 -
Konya Umut Kervan'ından muhtaç ailelere yardım
14 Ağustos 2025, 14:44