Bingöl Umut Kervanı kasım ayı faaliyet raporunu açıkladı 16 Aralık 2022, 10:48
Bingöl Umut Kervanı kasım ayı faaliyet raporunu açıkladı
Bingöl Umut Kervanı kasım ayı faaliyet raporunu açıkladı
Bingöl Umut Kervanı üyesi İlhami Demir, 2019 yılı Kasım ayı faaliyet raporunu açıkladı. Demir, kasım ayı içerisinde, ihtiyaç sahibi ailelere toplamda 13 bin TL tutarında yardımda bulunduklarını söyledi.
Bingöl Umut Kervanı, kasım ayı faaliyet raporunu açıkladı. Kasım ayında yapılan yardım çalışmalarını kamuoyuyla paylaşan Bingöl Umut Kervanı üyesi İlhami Demir, geçtiğimiz ay içerisinde 98 ihtiyaç sahibi aileye, toplamda 13 bin 703 TL tutarında yardımda bulunduklarını belirtti.
Demir, "Her ay olduğu gibi bu ay da Bingöl Umut Kervanı olarak muhtaç ailelere yardımda bulunmaya devam ettik. Kasım ayı içerisinde 27 aileye 2 bin 723 TL tutarında gıda yardımı, 15 aileye 5 bin 850 TL tutarında nakdi yardım ve 56 aileye 5 bin 130 TL tutarında kırmızı et yardımında bulunduk. İnsanlara yardım etmek bir yolla sınırlı değildir. Fakat zengin bir kişinin ihtiyacı olan yoksullara yardım etmesinin en belirgin yolu sadakadır. Sadaka verene hem bu dünyada hem de ahirette ecir vardır. Bu dünyada da ahirette de yüce Allah'a yakın olur. Sadaka, kişiyi Rabbine yaklaştırır." ifadelerini kullandı.
"Hastalarınızı sadaka ile tedavi ediniz"
"Hayırsever kişinin bu dünyada ve ahirette, hatta insanlar arasında büyük bir yeri vardır." diyen Demir, "Elinde olanı paylaşmanın mutluluğu, sevinci ve gönül huzurunun tarifi imkansızdır. Sadaka verin, mutlu olun ve iç huzuru yakalayın. Yardım, yoksulların yaşadıkları ekonomik krizlerin üstesinden gelmelerine yardımcı olur. Çünkü muhtaca verilen sadaka, ağır ekonomik zorluklarla baş etmesine ve hayatta kalmalarına yardımcı olur. Sadaka, bir toplumda sevgi ve saygının miktarını gösterir, çünkü bir toplumda yardım eden ve bu yardıma aracılık eden kurumların sayısı arttıkça, o toplumda sevgi miktarı artar ve yardımlaşma gibi ahlak değerleri de daha yaygın olur. Yardımlaşma, toplumlarda istikrar ve güvenin temelidir. Fakirlerin ihtiyaçları belirli bir ölçüde karşılandığında kötülükler ve toplumsal hastalıklar azalır. Suçlar yaygınlaşmaz. Sadaka maddi ve manevi hastalıklarımızın şifasıdır. Çünkü Resulullah (sallallahu aleyhi vesellem) 'Hastalarınızı sadaka ile tedavi ediniz.' diye buyuruyor." İfadelerini kullandı.
Demir, kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini de şu şekilde paylaştı:
"İrtibat Telefon: 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70
Yeşilyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi İş gören Otomotiv Apt. B/Blok No:22/14 BİNGÖL
Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş
IBAN: TR27 0020 6001 8702 0340 7500 01
Hesap No: 2034075-1 TL Hesabı."
DIĞER HABERLER
-
STK'lardan Gazze için birlikte hareket etme çağrısı
19 Ağustos 2025, 16:17 -
Umut Kervanı Bingöl Derneği'nden kırtasiye yardımı çağrısı
19 Ağustos 2025, 11:30 -
Umut Kervanı'ndan "Dünya İnsani Yardım Günü" çağrısı: Gazze'yi yalnız bırakmayalım!
19 Ağustos 2025, 11:27 -
Umut Kervanı'ndan Gazze'de mama yardımı
19 Ağustos 2025, 10:52 -
Batmanlı hayırseverden Gazze'ye anlamlı bağış
18 Ağustos 2025, 09:06 -
Minik kardeşler kumbaralarını Gazze için bağışladı
18 Ağustos 2025, 09:05 -
Umut Kervanı’ın Van’da açtığı yaz okulu devam ediyor
18 Ağustos 2025, 09:01 -
Hayırseverlerden ihtiyaç sahiplerine su kuyusu desteği
15 Ağustos 2025, 16:03 -
Batmanlı minik yüreklerden Gazze'ye anlamlı destek
15 Ağustos 2025, 11:17 -
Konya Umut Kervan'ından muhtaç ailelere yardım
14 Ağustos 2025, 14:44
