Batman Umut Kervanı halka sıcak çorba ikramında bulundu 16 Aralık 2022, 10:45

Batman Umut Kervanı halka sıcak çorba ikramında bulundu
Batman Umut Kervanı halka sıcak çorba ikramında bulundu
Batman Umut Kervanı, kentin en işlek caddelerinin birinde halka ve esnafa sıcak çorba ikramında bulundu.
Batman merkez Cumhuriyet Meydanı’nda sıcak çorba ve ekmek ikramında bulunan Umut Kervanı, çevredeki esnaf ve işe gidenlere sıcak çorba ve ekmek ikramında bulunmaya devam ediyor.
Batman Umut Kervanı Gönüllüsü İsmet Ökmen, yaptığı açıklamada, yetim ve muhtaçlara yapılan yardımların yanında sıcak çorba ikramlarına da başladıklarını söyledi.
Sabahın erken saatlerinden itibaren “Ekmek ve Çorbamızı Paylaşmaya Geldik” sloganıyla Cumhuriyet Meydanı’nda halka ve esnaflara sıcak çorba ve ekmek ikramında bulunduklarını belirten Ökmen, çorba ikramlarının şehrin farklı cadde ve meydanlarında, hastane önlerinde devam edeceğini kaydetti.
“Halkımızın yanındayız”
Yardımları hayırseverlerin desteğiyle yaptıklarını vurgulayan Ökmen, “Batman Umut Kervanı kurulduğu 2005 yılından beri muhtaç ailelere ulaşmaya devam ediyor. Bugün de yeni bir program ve projeyle halkımızın yanındayız. Sabahın erken saatlerinde Batman’ın en işlek cadde ve meydanlarında muhtaç, durakta bekleyen, çevredeki esnaf ve işe gidenlere sıcak çorba ve ekmek ikramında bulunuyoruz. ‘Ekmek ve Çorbamızı Paylaşmaya Geldik’ projesiyle halkımızın yanında olduğumuzu belirtiyoruz.” ifadelerini kullandı.
“Hayırseverlerin desteğiyle çalışmalarımız devam edecektir”
Hayır çalışmalarının aralıksız devam edeceğini kaydeden Ökmen, şöyle devam etti: “Sıcak çorba ve ekmek ikramının startını verdik. Bu çalışmamız sürekli olacaktır ve Ramazan Ayında da iftar vakitlerinde devam edecektir. Çorba ikramımız her seferinde Batman’ın farklı meydanların, duraklarında ve hastane önlerinde devam edecektir. Bu hizmetlerimiz tabi ki hayırseverlerin desteğiyle olmaktadır. Hayırseverlerin desteği olmasa ne bu hizmetler olur ne de muhtaç ve yetim ailelerimize ulaşabiliriz. Hizmetlerimizin devam edebilmesi için hayırseverlerin desteğine ihtiyacımız vardır.”
“Çok güzel ve anlamlı bir ikram”
Umut Kervanının çorba ikramından çok memnun olduğunu ifade eden vatandaş Muhammed Emin Demiryol, “Bu soğuk havada fakir fukaraya, aç kalanlara ve soğuk havada dışarda kalanlara verilen bu sıcak çorba ve ekmek çok güzel ve anlamlı bir ikram. Bu gibi çalışmaların devamını diliyorum.” diye konuştu.
“Faydalı bir çalışma”
Cumhuriyet Meydanı’nda günübirlik iş için bekleyen Hasan Çınar, Umut Kervanının yaptığı sıcak çorba ve ekmek ikramının çok güzel ve faydalı bir çalışma olduğunu belirterek, Umut Kervanı yetkililerine teşekkür etti.
DIĞER HABERLER
-
Özaslan: Umut Kervanı olarak 7 Ekim'den önce de sonra da Gazze'yi gündemimizden hiç düşürmedik
20 Ağustos 2025, 09:30 -
STK'lardan Gazze için birlikte hareket etme çağrısı
19 Ağustos 2025, 16:17 -
Umut Kervanı Bingöl Derneği'nden kırtasiye yardımı çağrısı
19 Ağustos 2025, 11:30 -
Umut Kervanı'ndan "Dünya İnsani Yardım Günü" çağrısı: Gazze'yi yalnız bırakmayalım!
19 Ağustos 2025, 11:27 -
Umut Kervanı'ndan Gazze'de mama yardımı
19 Ağustos 2025, 10:52 -
Batmanlı hayırseverden Gazze'ye anlamlı bağış
18 Ağustos 2025, 09:06 -
Minik kardeşler kumbaralarını Gazze için bağışladı
18 Ağustos 2025, 09:05 -
Umut Kervanı’ın Van’da açtığı yaz okulu devam ediyor
18 Ağustos 2025, 09:01 -
Hayırseverlerden ihtiyaç sahiplerine su kuyusu desteği
15 Ağustos 2025, 16:03 -
Batmanlı minik yüreklerden Gazze'ye anlamlı destek
15 Ağustos 2025, 11:17