Batman Umut Kervan'ından Malatya’ya üçüncü aşevi 13 Şubat 2023, 09:51

Umut Kervanı Vakfı, Avrupa Yetim Eli, Yetimler Vakfı ve İHO EBRAR ülke geneli başlattığı yardım programında Malatya’da kurulacak üçüncü aşevi malzemeleri yardım tırına yükledi.
Depremin yaşandığı 10 ilden biri olan Malatya'ya gönderilen tırlara ek olarak bugün kurulması için üçüncü aşevi malzemeleri gönüllüler tarafından yüklendi.
Aşevinin kurulmasında gerekli 5 tüp ocağı, 20 büyük tüp, yemek pişirme malzemeleri, kuru bakliyat, ekmek, su, yemek çadırı ve gerekli bütün malzemeler tıra yüklendi.
Aşevinin kurulmasında ve hizmete başlaması için gönüllülerden oluşan bir ekip yardım tırı ile birlikte bugün yola çıktı.
Dört vakıf adına konuşma yapan Batman Umut Kervanı temsilcisi İsmet Ökmen, "Depremin yaşandığı ilk andan beri Umut Kervanı, Avrupa Yetim Eli, Yetimler Vakfı ve İHO EBRAR olarak sahadayız. Depremzede kardeşlerimize yardım etmeye çalışıyoruz. Şimdi yeni bir aşevi kurmak için tırımızı yükledik. Malatya’da üçüncü aşevimizi kuracağız. Bu aşevinin kurulmasında bize destek veren bütün hayırseverlerden Allah razı olsun. Hepimiz beraber depremzede kardeşlerimizin yaralarını saralım. Onlara yardım edelim inşallah." İfadelerini kullandı.
DIĞER HABERLER
-
Bingöl Umut Kervanı 2025 yılı kurban organizasyonunu duyurdu
28 Nisan 2025, 10:08 -
Kumbarasındaki umudu Gazze'ye taşıdı
26 Nisan 2025, 11:20 -
Umut Kervanı olarak kurban çalışmalarına başladık
26 Nisan 2025, 11:16 -
Umut Kervanı'nın hayırseverlere teşekkür ziyaretleri devam ediyor
22 Nisan 2025, 12:37 -
Küçük yüreklerden Gazze’ye büyük destek
21 Nisan 2025, 10:35 -
Tarsuslu miniklerden Gazze'ye yürek ısıtan destek
21 Nisan 2025, 10:32 -
Bir rüya ile başlayan iyilik: Küçük Elifnur’dan Gazze’ye anlamlı bağış
21 Nisan 2025, 10:29 -
Bingöl’de minik yüreklilerden Gazze'ye anlamlı bağış
21 Nisan 2025, 10:23 -
İmam hatip öğrencilerinden Gazze'ye anlamlı destek
18 Nisan 2025, 13:56 -
Hayırsever fırıncıdan örnek davranış
18 Nisan 2025, 10:05