Antalya Umut Kervanı yıllık faaliyet raporunu açıkladı 16 Aralık 2022, 10:49

Antalya Umut Kervanı yıllık faaliyet raporunu açıkladı
Antalya Umut Kervanı yıllık faaliyet raporunu açıkladı
2018 yılı faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaşan Antalya Umut Kervanı, yıl içerisinde 170 ihtiyaç sahibi aileye 38 bin 152 TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulunduklarını duyurdu.
Muhtaç aileler ile hayırseverler arasında köprü vazifesi gören Antalya Umut Kervanı, 2018 yılı faaliyet raporunu açıkladı.
Dernek binasında yönetim kurulunun da bulunduğu basın açıklamasında 2018 yılı faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaşan Antalya Umut, Kültür, Eğitim ve Dayanışma Derneği (Umut-Der) Başkanı ve Antalya Umut Kervanı yetkilisi Osman Yıldırım, 2018 yılı içerisinde 170 yetim, mağdur ve ihtiyaç aileye toplamda 38 bin 152 TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulunduklarını söyledi.
2018 yılı içerisinde dernek olarak yaptıkları ve destekledikleri sayısız faaliyetlerin icra edildiğini belirten Yıldırım, "Bizler Antalya Umut Kervanı olarak muhtaç ve kimsesizlere çare olmak adına elimizden gelen çabayı seferber ederek, bir fakire gıda vermek diğer birine elbise başka birine nakdi yardımda bulunmak ya da bir çocuğu sevindirmek için hayırsever ve mağdurlar arasında köprü görevini yapmaya gayret ediyoruz. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda da yardımlarımızı gerçekleştirdik." dedi.
Yıldırım, "Yerli 65, sığınması 14 aile olmak üzere toplam 79 aileye 11 bin 445 TL değerinde gıda yardımı yapılmıştır. 19 aileye 17 bin 850 TL nakdi yardımda bulunduk. 2 bin 266 TL değerinde 25 yerli aileye 50 kilogram et ve 5 sığınmacı aileye 10 kilogram et yardımında bulunduk. Aracı usulü ile yerli 37 aileye 74 kilogram yurtdışından gelen sığınmacı 4 aileye 8 kilogram toplam 3 bin 280 TL değerinde yardım yapılmıştır. Ev eşyası olarak bir aileye buzdolabı, bir aileye elektrikli süpürge ve fırınlı ocak bir aileye çamaşır makinası toplamında 3 bin 50 TL'lik yardım yapılmıştır. Kırtasiye olarak 3 öğrenciye 261 TL değerinde kırtasiye yardımı yapılmıştır. Ayrıca bir aileye de akülü araba temin edilmiştir. Toplamında 170 aileye 38 bin 152 TL değerinde gıda, et, kırtasiye ve ev eşyası yardımı yapılmıştır." diye belirtti.
Son olarak Yıldırım, "Bu vesileyle yardımlarını esirgemeyip bizleri yalnız bırakmayan hayırseverlerimizden Allah (celle celaluhu) razı olsun. Hayırseverler ve mağdur aileler arasında bizler köprüyüz. Hayırseverler yardımda bulunurlarsa bizler de yardımları mağdur ailelere inşallah ulaştırmaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.
DIĞER HABERLER
-
Umut Kervanı'nın kermesine katılanlar: Gazze için her türlü fedakârlığa hazır olmak lazım
17 Ekim 2025, 11:55 -
Umut Kervanı'nın çağrısı karşılık buldu: Deprem bölgesindeki konteynerlerin Gazze'ye ulaştırılması planlanıyor
16 Ekim 2025, 09:33 -
Umut Kervanı'ndan Batman'da yetim ve muhtaçlar yararına kermes
16 Ekim 2025, 09:28 -
Malatya Umut Kervanı'ndan Gazze yararına kermes etkinliği
16 Ekim 2025, 09:23 -
Umut Kervanı Şırnak'ta ihtiyaç sahipleri için yardım kermesi düzenliyor
15 Ekim 2025, 09:03 -
Diyarbakır'da ciğerci esnafı 3 günlük gelirini Gazze'ye gönderecek
14 Ekim 2025, 14:54 -
Mardin'de Gazze yararına kermes düzenlendi
14 Ekim 2025, 09:41 -
Geliri ihtiyaç sahiplerine gidecek kermes kapılarını açıyor
13 Ekim 2025, 14:42 -
Küçük Sara’dan Gazze’ye büyük bir kalp
13 Ekim 2025, 10:05 -
Batmanlı çocuklardan Gazze'ye umut dolu yardım
11 Ekim 2025, 14:12