4 yardım kuruluşundan Suriye'deki depremzedelere yardım 11 Şubat 2023, 11:16

Avrupa ve Türkiye'de yardım faaliyetlerinde bulunan 4 yardım kuruluşu aldığı ortak kararla Türkiye ve Suriye'deki depremzedelerle yardım elini uzattı.
Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğndeki iki büyük deprem Türkiye'de 10 ilde, Suriye ve Filistin'deki bazı şehirlerde yıkımlara neden oldu.
Enkaz altından arama-kurtarma çalışmaları devam ederken bir yandan da sivil toplum kuruluşların depremzedelere yardım eli uzatılıyor.
Depremin yaşandığı 6 Şubat'tan bu yana yardım seferberliği başlatan Umut Kervanı Vakfı, Yetimler Vakfı, IHO Ebrar ve Avrupa Yetim Eli Türkiye'nin yanı sıra Suriye'deki depremzedelere de yarım eli uzattı.
4 yardım kuruluşunun hazırladığı insani yardım tırları, Suriye'deki depremzedeler için yola çıktı. Yetimler Vakfı gönüllülerinden Abdulvahap Kaplan, yapılacak yardım çalışmalarıyla ilgili açıklama yaptı.
Türkiye'deki depremzedelerin yanı sıra Suriye'deki depremzedelere de yardım uaştırmak için yola koyulduklarını söyleyen Kaplan, "6 Şubat'ta Türkiye'de meydana gelen deprem nedeniyle Suriye'de de büyük ölçüde hasar görüldü. Bizler 4 yardım kuruluşu olarak şu anda Suriye'nin Bab el-Hava Sınır Kapısındayız. Dün geceden beri yoldayız değerli kardeşler, yardım kuruluşları oralarak Cinderes'deki depremzede kardeşlerimize yardımlarımızı ulaştırcağız İnşaallah." dedi.
Kaplan, "Merkezi Hollanda'da bulunan IHO Ebrar, merkezi Almanya'da bulunan Avrupa Yetim Eli, merkerzi İstanbul'da bulunan Umut Kervanı Vakfı ve merkezi Diyarbakır'da bulunan Yetimler Vakfı'nın hazırlamış olduğu yardım malzemelerini depremzede kardeşlerimize ulaştıracağız." ifadelerini kullandı.
Yardım gönderen herkese teşekkür eden Kaplan, "Buradan özelikle binlerce kilometre uzaklıkta ikamet eden ve ellerini taşın altına koyan Avrupalı kardeşlerimizde selam ve sevgilerimizi iletiyoruz. Rabbim mallarına beraket koysun İnşallah. Çalışmalarımızı ara ara sizinle paylaşmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.
DIĞER HABERLER
-
Karanlıkta kalan aileye Mardin Umut Kervanı'ndan yardım eli
30 Nisan 2025, 10:38 -
Bingöl Umut Kervanı 2025 yılı kurban organizasyonunu duyurdu
28 Nisan 2025, 10:08 -
Kumbarasındaki umudu Gazze'ye taşıdı
26 Nisan 2025, 11:20 -
Umut Kervanı olarak kurban çalışmalarına başladık
26 Nisan 2025, 11:16 -
Umut Kervanı'nın hayırseverlere teşekkür ziyaretleri devam ediyor
22 Nisan 2025, 12:37 -
Küçük yüreklerden Gazze’ye büyük destek
21 Nisan 2025, 10:35 -
Tarsuslu miniklerden Gazze'ye yürek ısıtan destek
21 Nisan 2025, 10:32 -
Bir rüya ile başlayan iyilik: Küçük Elifnur’dan Gazze’ye anlamlı bağış
21 Nisan 2025, 10:29 -
Bingöl’de minik yüreklilerden Gazze'ye anlamlı bağış
21 Nisan 2025, 10:23 -
İmam hatip öğrencilerinden Gazze'ye anlamlı destek
18 Nisan 2025, 13:56