10 Mayıs 2026 Haber 1 dk okuma

Kahramanmaraş'ta şiddetli yağmur ve dolu yağışı, depremzedelere zor anlar yaşattı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyardığı depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta şiddetli yağmur ve dolu yağışı etkili oldu.

Kahramanmaraş'ta şiddetli yağmur ve dolu yağışı, depremzedelere zor anlar yaşattı

Kahramanmaraş'ta aniden bastıran yağışın ardından gelen dolu hayatı olumsuz etkiledi. Yağan yağmur; özellikle çadır kentlerde yaşamak zorunda kalan depremzedelere zor anlar yaşattı.

Dolu yağışından araçlarını korumak için çaba sarf eden vatandaşlar, araçlarını battaniye ve kartonlarla kapattı.

Öte yandan Umut Kervanı Vakfı ve kardeş kuruluşlarının yağmura aldırış etmeden depremzedelere yardım faaliyetlerine devam ettiği görüldü.

Yağışın yarın da aralıklarla devam etmesi beklenirken; AFAD'dan yapılan uyarıda, "Kahramanmaraş'ta kuvvetli yağış ve yer yer kar var. Sel, su baskını, yıldırım, buzlanma ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli olun." ifadelerine yer verildi.