10 Mayıs 2026 Haber 1 dk okuma

Bingöl Umut Kervanı’ndan depremzedeler için "acil yardım" çağrısı

Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği) Başkanı Murat Yıldırım, deprem bölgelerine gönderilmek üzere gıda ve battaniye sıkıntısının olduğunu belirterek, depremzedeler için "acil yardım" çağrısı yaptı.

Bingöl Umut Kervanı’ndan depremzedeler için "acil yardım" çağrısı

Güneydoğu Anadolu bölgemizdeki birçok ili etkileyen ve yaklaşık 10 ilde yıkımlara neden olan deprem ile ilgili açıklamalarda bulunan Bingöl Umut Kervanı Başkanı Murat Yıldırım, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yardım çağrısı yaptı. 

Umut Kervanı Vakfı’nın yardım çağrısıyla kendilerine ulaşan yardımları depremden etkilenen illere ulaştırmaya çalıştıklarını belirten Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkanı Yıldırım, battaniye, çocuk bezi, bot ve mont, elektrikli soba, gıda, bakliyat, çorap ve eldiven, peçete ihtiyacı olduğunu ifade ederek, hayırseverlere çağrıda bulundu.

Yıldırım, “Deprem bölgelerine ulaştırmak üzere yardımda bulunmak isteyen kardeşlerimiz ayni yardımlarını Bingöl Umut Kervanı'na ulaştırabilirler. Nakti yardımlarını ise aşağıda verilen Umut Kervanı Vakfı’nın hesaplarına yatırabilirler. Bu anlamda yardım yapmak isteyen hayırsever kardeşlerimizi Umut Kervanı üzerinden depremzedelere acil ulaştırabilirler. Desteklerinizle, depremden etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını saralım. Kış soğuklarına karşı bize ihtiyaçları var. Destek olun, ihtiyaç sahiplerini kıştan birlikte koruyalım. Acil çağrımıza destek veren hayırseverlerden Allah razı olsun” dedi.